• Fan Fryske grûn

  • Vrijheid doorgeven,
    niet weggeven

  • Duidelijk. Fries.

  • Normaal. Doen.

  • Aukje de Vries

Vragen over zorgen 'Brussels gemorrel' aan boekhoudregels

Vragen over zorgen 'Brussels gemorrel' aan boekhoudregels

"Beursgenoteerde bedrijven en grote beleggers in Nederland zijn faliekant tegen een plan van de Europese Commissie om internationale boekhoudregels aan te passen," dat schrijft het Financieele Dagblad. De VVD vindt dat het voor Europese en Nederlandse bedrijven erg onpraktisch is wanneer zij in verschillende jurisdicties aan verschillende boekhoudregels moeten voldoen. De vraag rijst dan ook voor welk probleem dit een oplossing is. Daarom dienden Aukje de Vries en Roald van der Linde hierover schriftelijke vragen in.

Lees meer...

Debat over de wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Debat over de wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

"Als je langdurig verblijft in een zorginstelling of dagelijks zorg thuis nodig hebt, wil je natuurlijk invloed kunnen uitoefenen op zaken die je dagelijkse leven bepalen. Het zou logisch moeten zijn dat goede zorg rekening houdt met de wensen en behoeften van hun cliënten. Wat de VVD betreft gaat het vooral om een cultuur bij zorginstellingen, zorgprofessionals en hun bestuurders." Dat stelde Aukje de Vries bij het debat over de nieuwe wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen. De VVD wil daarbij we wel goed blijven kijken naar de extra regeldruk. Ook moet rekening worden gehouden met kleinere zorgaanbieders in het kader van proportionele regelgeving. Lees hier de rest van de inbreng. 

Lees meer...

Debat over de Ecofin

Debat over de Ecofin

De minister van Financiën moet volgens de VVD een stevig oogje in het zeil houden als het gaat om de Griekse regering die afgesproken hervormingen nu wil terugdraaien. Daar heeft Aukje de Vries in het debat over de Ecofin om gevraagd. Ook is in het debat onder andere gesproken over hoe Italië omgaat met de begrotingsregels en wat de stand van zaken is rond de zogenoemde digitaks. Lees de volledige bijdrage van Aukje de Vries.

Lees meer...

Debat EU-gezondheidsraad

Debat EU-gezondheidsraad

De VVD vindt het belangrijk dat vaccinatiegraad van kinderen in de EU omhoog gaat. Ook moeten er goede stappen gezet worden als het gaat om de toegang tot geneesmiddelen en duidelijkheid hoe we misbruik voorkomen van de regels die we hebben om exorbitante prijzen tegen te gaan? Maar welke rol moet de EU daar precies in spelen? De Kamer debatteerde op 5 september hierover ter voorbereiding van de EU-gezondheidsraad. Lees hier de inbreng van Aukje de Vries.

Lees meer...

Vragen over Griekenland dat pensioenafspraken met EU wil herzien

Vragen over Griekenland dat pensioenafspraken met EU wil herzien

Premier Tsipras van Griekenland vindt dat een korting op de pensioenen in zijn land niet langer nodig is. Dit zou op 1 januari 2019 ingaan. Aukje de Vries wil samen met Pieter Omtzigt (CDA) weten wat de precieze afspraken zijn die Griekenland wil herzien en wat de opvatting is van Nederland over het herzien van gemaakte afspraken. Daarom zijn hierover schriftelijke vragen gesteld. 

Lees meer...

Vragen over transparantie zorgtarieven

Vragen over transparantie zorgtarieven

De kosten voor behandelingen in het ziekenhuis zijn nog vaak niet transparant, dat meldt de NRC. De VVD vindt het belangrijk dat een patiënt de zorgaanbieder kan kiezen, niet alleen op kwaliteit, maar ook op basis van de prijs. Dit geldt zeker als het ondergaan van de behandeling van invloed is op iemand zijn eigen risico. Aukje de Vries stelde hier daarom samen met CDA-Kamerlid Joba van den Berg schriftelijke vragen over.

Lees meer...


groetnis-web