• Bannervk201701
  • Bannervk201702
  • Bannervk201703
  • Bannervk201704
  • Bannervk202105

Omrop Fryslân Radio: Nijsfoarum

Omrop Fryslân Radio: Nijsfoarum

Omrop Fryslân Radio - Nijsfoarum Buro De Vries (2 mei 2021). It nijsfoarum praat oer wat ús de ôfrûne wike dwaande hold. Alle wiken nimme oare minsken in sit yn it foarum. Dizze kear binne dat Oebele Brouwer (boargemaster Achtkarspelen), Aukje de Vries (Twadde Keamerlid VVD) en Peter van der Voort (intensivist UMCG en Earste Keamerlid D66). Yn dit foarum giet it oer Corona, hoe stean we der foar en hoe moatte we fierder? Folle parken en folle sikehûzen; Is de jeugd losslein? Fernielings yn de bosk by Aldemardum; plysje mei flessen bekûgele by ûntromming Prinsetún en Fertrouwen yn polityk liket folslein fuort. Nije bestjoerskultuer? Sit der noch wol in nije koalysje yn?

Uitzending 2 mei 2021 >>

Lees meer...

Wetgevingsoverleg quarantaineplicht reizigers en testbewijs eigen vervoer

Wetgevingsoverleg quarantaineplicht reizigers en testbewijs eigen vervoer

De VVD wil alles in het werk stellen om de coronapandemie te bedwingen en de gevolgen voor de gezondheid, economie en welzijn zoveel mogelijk te beperken. Het virus heeft een mondiale verspreiding en op diverse plekken in de wereld ontstaan mutanten van het virus. Het is belangrijk dat er mogelijkheden zijn om dit zoveel mogelijk en zo lang mogelijk buiten ons land te houden. Daarom moeten we continu blijven kijken hoe we deze pandemie zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen bestrijden en indammen. Daar hoort ook het tegengaan van het importeren van het virus en virusvarianten uit het buitenland bij. Maatregelen moeten wel proportioneel en effectief zijn. Aangezien mensen zich slecht houden aan het dringende advies om in quarantaine te gaan na een inreis, vindt de VVD een quarantaineplicht uit zeer hoog risico-gebieden ook verdedigbaar.

Lees meer...

Laat Gezondheidsraad opnieuw kijken naar inzet AstraZeneca

Laat Gezondheidsraad opnieuw kijken naar inzet AstraZeneca

Afgelopen vrijdag heeft het Europees Medicijn Agentschap (EMA) aangegeven dat de voordelen van het AstraZeneca vaccin opwegen tegen de nadelen. In Nederland wordt het vaccin alleen nog ingezet bij mensen tussen 60 en 64 jaar, vawege een zeer, zeldzame, maar ernstige bijwerking die kan optreden. Een aantal partijen in de Tweede Kamer (VVD, D66, PvdA, GL en CU) vragen Het kabinet zou een nieuw advies aan de Gezondheidsraad moeten vragen over de inzet van het vaccin van AstraZeneca. In verschillende landen wordt gekozen voor een andere inzet.

Lees meer...

Schriftelijke vragen over bereikbaarheid en wachttijden GGD vaccinatielijn

Schriftelijke vragen over bereikbaarheid en wachttijden GGD vaccinatielijn

De VVD krijgt regelmatig klachten over de bereikbaarheid en wachttijden bij de GGD vaccinatielijn en -website. Lange wachttijden, verbroken verbindingen, onbereikbaarheid van de website. Het relatief eenvoudig een afspraak maken is van belang voor draagvlak van het vaccinatiebeleid, de vaccinatiebereidheid en het vaccinatietempo. VVD Tweede Kamerlid Aukje de Vries wil weten welke normen er afgesproken of die gehaald worden. En wat er gedaan wordt om de problemen op te lossen.

Lees meer...

VVD wil oplossing COVID-testbewijs grensstreek

VVD wil oplossing COVID-testbewijs grensstreek

In een artikel in Trouw werd de problematiek van mensen in de grenstreek met Duitsland duidelijk. Duitsland vraagt van reizigers in het kader van Corona-maatregelen een testbewijs. Dit heeft grote gevolgen voor mensen die dagelijks of regelmatig de grens over moeten voor hun baan of onderneming of simipelweg om kinderen naar school te brengen. Daarover hebben de VVD-Kamerleden Aukje de Vries en Silvio Erkens schriftelijke vragen gesteld. De Kamerleden willen vooral weten welke praktische oplossingen er voor deze problematiek zijn. En vragen om staatssecretaris Knops daarover met Duitsland in gesprek te gaan.

Lees meer...

NAM moet kosten Groningen ruimhartig vergoeden

NAM moet kosten Groningen ruimhartig vergoeden

Voor de veiligheid van de Groningers is het cruciaal dat de gaswinning zo snel mogelijk naar beneden gaat. Daarvoor zijn in 2018 afspraken gemaakt met de NAM, Shell en ExxonMobil. Zij hebben wat de VVD betreft een grote, specifieke en morele verantwoordelijkheid voor de veroorzaakte ellende in Groningen. De NAM wekt de indruk toch ‘schraalhans keukenmeester’ te zijn. En dat is geen goede zaak. Ze moeten de kosten van schadeherstel en versterking ruimhartig vergoeden. Alle kosten die bij de NAM in rekening kunnen worden gebracht, moeten daar ook in rekening worden gebracht en worden vergoed, aldus VVD Tweede Kamerlid Aukje de Vries.

Lees meer...


groetnis-web