• Fan Fryske grûn

  • Vrijheid doorgeven,
    niet weggeven

  • Duidelijk. Fries.

  • Normaal. Doen.

  • Aukje de Vries

VVVD: Groningers moet snel duidelijkheid hebben

VVVD: Groningers moet snel duidelijkheid hebben

Uit de laatst gepubliceerde cijfers voor de versterking Groningen blijkt dat dit langzaam gaat. In de eerste 4 maanden van 2020 zijn slechts 11 versterkte huizen. In totaal is de werkvoorraad 26.272. Er zijn 2.589 projecten vastgesteld, waarvan voor 1.034 de uitvoering gereed is.De getroffen bewoners willen weten waar ze aan toe zijn en wanneer en hoe hun huis versterkt wordt. Daarom heeft VVD Tweede Kamerlid Aukje de Vries gevraagd aan de minister van Binnenlandse Zaken hoe de planning van versterking gaat lopen en hoe deze versneld kan worden. Ook zijn er vragen gesteld over het rapport van de Nationale Ombudsman, het afbouwen van de gaswinning, de immateriële schade en waardedaling en MKB’ers.

Lees meer...

VVD: geen onverstandige dingen doen in EU

VVD: geen onverstandige dingen doen in EU

Voorafgaand aan de vergadering van de Eurogroep en in dit geval ook Raad van Gouverneurs van het ESM vindt er overleg met de Tweede Kamer plaats. Vanwege de Coronacrisis gebeurt het in dit geval schriftelijk. Het coronavirus heeft Europa zwaar geraakt. Het is dan ook goed dat Nederland zich solidair toont, ondanks dat wijzelf ook zwaar getroffen zijn door de crisis. Maar dat moeten we ook verstandig doen. VVD Tweede Kamerlid Aukje de Vries heeft daarom aan de minister van Financiën vragen gesteld over het herstelfonds, SURE en over de kredietlijn voor het ESM (Europees Stabiliteits Mechanisme)

Lees meer...

Extra aandacht voor Waddenveren en gevolgen Waddeneilanden

Extra aandacht voor Waddenveren en gevolgen Waddeneilanden

De Coronacrisis raakt iedereen hard, zeker ook de Waddeneilanden. De economie van de Waddeneilanden draait op toerisme en recreatie, vrijwel alles is daarvan afhankelijk. Zonder de toeristen en recreanten ontstaat er een domino-effect dat alle bewoners en ondernemers van de Wadden raakt. De Waddenveren zijn de levensader, en als deze maar beperkt functioneert dan is dat een extra beperking ten opzichte van ondernemers op de wal, die het ook al zwaar hebben in deze Coronacrisis. In algemene zin willen de VVD Tweede Kamerleden Erik Ziengs en Aukje de Vries weten wat de economische en maatschappelijke gevolgen zijn voor de Waddeneilanden, en hebben onder andere ook gevraagd naar de capaciteit, het OV-protocol en de beschikbaarheidsvergoeding.

Omrop Fryslân Radio >>

Lees meer...

Omrop Fryslân Radio: Nijsfoarum

Omrop Fryslân Radio: Nijsfoarum
 Omrop Fryslân Radio - Nijsfoarum Buro De Vries (11 mei 2020): It nijsfoarum praat oer wat ús de ôfrûne wike dwaande hold. Alle wiken nimme oare minsken in sit yn it foarum. Dizze kear binne dat Aukje de Vries (VVD-Twadde Keamerlid), Marijke Roskam (âld-steatelid foar de PvdA) en Albert van der Ploeg (bestjoersboer). It ûnderwerp dat besprutsen is, is fansels Corona. 
 

Lees meer...

Nieuwsbrief VVD Leeuwarden: Samen sterk

Nieuwsbrief VVD Leeuwarden: Samen sterk

Op 21 april jl. was de persconferentie waar veel mensen reikhalzend naar uitkeken. Eigenlijk hadden we allemaal meer gewild: meer vrijheid, meer ruimte voor ondernemers en meer lucht in de zorg. We hebben na deze weken van intelligente lockdown al veel bereikt, de eerste piek is geweest en de zorg kan het aan. Maar we zijn er helaas nog niet. Het virus is er nog steeds en verspreid zich, mensen worden nog steeds heel erg ziek en overlijden. Alle inmiddels bekende maatregelen van 1,5 meter afstand, zoveel mogelijk thuis blijven en werken en handen wassen blijven dan ook noodzakelijk.

Lees meer...

Schriftelijk overleg Europese Raad

Schriftelijk overleg Europese Raad

Op 9 april 2020 is de Eurogroep een pakket aan maatregelen in het kader va de Coronacrisis overeengekomen in Europees verband. Deze voorstellen worden daarna voorgelegd aan de regeringsleiders in de Europese Raad. Voor de VVD is het belangrijk dat Nederland in tijden van de Coronacrisis zich in Europa solidair, maar ook verstandig toont. Dat betekent dat er hulp komt, maar volgens Nederlandse voorwaarden: er komen geen Eurobonds en economische steun gaat nog steeds gepaard met voorwaarden.

Lees meer...


groetnis-web