Extra onderzoek naar 5-kwartiersdienst Ameland

Tijdens het debat over de oplossing voor de vertraging van de veerboot naar Ameland heeft VVD Tweede Kamerlid Aukje de Vries gepleit voor extra onderzoek naar de 5-kwartiersdienst Ameland. En dit gaat er ook komen. De VVD vindt namelijk dat eilanders, ondernemers op de eilanden en de toeristen niet de dupe mogen worden van de vertragingen van de veerdienst.

Debat >>

Als de treinen van NS niet op tijd rijden, hebben we in de Tweede Kamer spoeddebatten, als de boot naar Ameland niet op tijd vaart lijkt het wel of we dat bijna normaal vinden, En dat is het niet, want het is ook gewoon een OV - verbinding.

Het is uitermate positief nieuws dat VVD-minister Schultz het afsnijden van de bocht in de vaargeul Ameland wil betalen. Dat levert tijdswinst op en minder vertraging. Het is één van de maatregelen uit een pakket van vijf om de problemen van de veerdienst naar Ameland op te lossen. Bij het aanpassen van de dienstregeling moet echter naast de knip, ook nog goed gekeken worden naar 5-kwartiersdienst naar Ameland. Dit is ook een wens van de eilanders en de ondernemers op Ameland.