Aftrap VVD-campagne in Fryslan met Fred Teeven

Zondag 26 augustus heeft Fred Teeven (staatssecretaris Veiligheid en Justitie) een bezoek gebracht aan Leeuwarden. Samen met onder andere de (kandidaat) Tweede Kamerleden Anne-Wil Lucas, Aukje de Vries, Jeltje Hoekstra en Betty de Boer, is er onder meer een bezoek gebracht aan de Prinsentuin en de watersporttoeristen daar.

Veiligheid was het thema. Inbraak in boten is één van de veiligheidsproblemen in watersportgebieden. Ook de Prinsentuin heeft daar met enige regelmaat mee te maken. Het is in de zomer druk in de watersportgebieden in Fryslân, en er is dan zomerwatertoezicht voor meer veiligheid op het water.Door de nationale politie, waar de VVD een groot voorstander van is, ontstaat er meer flexibiliteit om bijvoorbeeld in de zomermaanden extra inzet te doen in de watersportgebieden. De VVD wil de komende jaren ook weer meer geld uittrekken voor veiligheid. In het verkiezingsprogramma hebben de liberalen 250 miljoen euro voor meer agenten opgenomen.

De VVD zal in de campagne in Fryslân extra aandacht geven aan de watersporters. Er zal onder meer nog een bezoek worden gebracht aan: Harlingen, Lemmer, Sneek, Heeg, Makkum en Langweer. In de Prinsentuin werd de eerste Friese VVD-puntvlag voor de watersporters uitgereikt door Fred Teeven.