• Fan Fryske grûn

  • Vrijheid doorgeven,
    niet weggeven

  • Duidelijk. Fries.

  • Normaal. Doen.

  • Aukje de Vries

Leerlingen op bezoek in de Tweede Kamer

Leerlingen op bezoek in de Tweede Kamer

Op 13 en 14 maart bezochten leerlingen van Tjongerwerven/Tjongertalent (Wolvega e.o.) en Sint Lukasschool (Drachten) een bezoek aan de Tweede Kamer. VVD Tweede Kamerlid Aukje de Vries ontving de leerlingen en ging met ze in gesprek: “Mooi om te zien te zien hoe leerlingen actief bezig zijn met onderwerpen als het klimaat en lerarentekort, maar ook met hoe het geld nu wordt verdeeld en hoe de politiek werkt. Ik vind het belangrijk om de verbinding te maken tussen Fryslân en de regio en Den Haag. Daarom doe ik veel werkbezoeken in Fryslân. Maar zo’n enthousiaste groep leerlingen uit Fryslân ontvangen in de Tweede Kamer is ook een feestje.” 

Lees meer...

VVD wil mondiale oplossing digitaks

VVD wil mondiale oplossing digitaks

Door de Europese Commissie wordt gewerkt aan een tijdelijke digitale dienstbelasting. De VVD is daar geen voorstander van, zeker nu er ook weer een discussie is over het verlagen of schrappen van de omzetdrempels. Dat gaat een heleboel administratieve rompslomp en kosten opleveren voor kleinere bedrijven die dan ook geraakt worden. Volgens de VVD moet het probleem van grote tech- en internetbedrijven die te weinig belasting betalen mondiaal worden opgelost. Het is ook nog steeds niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor Nederlandse bedrijven van het Europese voorstel.  

Lees meer...

Keynote speech over militaire mobiliteit

Keynote speech over militaire mobiliteit

Aukje de Vries heeft als voorzitter van de vaste Kamercommissie Defensie op 8 maart 2019 een keynote speech gehouden over militaire mobiliteit tijdens de interparlementaire conferentie over EU buitenlands-, veiligheids- en defensiebeleid  in Boekarest. Nederland is ‘leading nation’ van het PESCO-project militaire mobiliteit. Militaire mobiliteit is van groot belang om ervoor te zorgen dat troepen en defensiematerieel snel verplaatst kunnen worden.

Lees meer...

Handhaving EU-begrotingsregels moet objectief gebeuren

Handhaving EU-begrotingsregels moet objectief gebeuren

Op 22 februari 2019 publiceerde de Financial Times een opiniestuk van eurocommissaris Moscovici. Hierin schrijft Moscovici dat ‘de politieke context’ moet worden meegenomen in de beoordeling en handhaving van EU-begrotingsregels. De VVD is kritisch over de handhaving van de Europese Commissie van de afgesproken EU-begrotingsregels, bijvoorbeeld in Italië en Frankrijk. Objectieve handhaving van de afspraken en begrotingsregels is noodzakelijke voor een geloofwaardige en sterke euro en om te voorkomen dat er weer landen gered moeten worden op kosten van de belastingbetaler. De VVD wil voorkomen dat de noodzakelijke begrotingsregels worden ondergraven. Daarom stelde VVD Tweede Kamerlid  Aukje de Vries hierover schriftelijke vragen aan minister Hoekstra van Financiën.

Lees meer...

Vragen over oneerlijke concurrentie en lening EBRD

Vragen over oneerlijke concurrentie en lening EBRD

De European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) overweegt, volgens Boerderij.nl,  opnieuw een miljoenenlening voor de Oekraïense pluimvee- en graanproducent MHP. Het zou gaan om € 100 miljoen voor de overname in Slovenië. De VVD vindt het belangrijk dat er geen oneerlijke concurrentie en marktverstoring is door dit soort activiteiten. MHP kan hierdoor ook haar positie versterken, terwijl de regels voor producten niet hetzelfde zijn. Daarom hebben VVD Tweede Kamerleden Helma Lodders en Aukje de Vries schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de minister van Financiën.

Lees meer...

VVD geen voorstander Europees pensioenproduct

VVD geen voorstander Europees pensioenproduct

De VVD vindt dat pensioenen en pensioenregelgeving een nationale aangelegenheid is. Eerder was de VVD daarom al kritisch op het plan voor Pan Europees PensioenProduct (PEPP). Eerder is een motie van VVD en CDA aangenomen die het Kabinet verzocht zich in de Europese onderhandelingen uit te spreken tegen een raamwerk voor Europees persoonlijke pensioenproducten in de derde pijler. Dit is iets dat lidstaten prima zelf kunnen regelen. De VVD heeft, nu de onderhandelingen zijn afgerond,  het Kabinet daarom gevraagd om zich uit te spreken tegen de PEPP-verordening.

Lees meer...


groetnis-web