Petitie Kornwerderzand, AM-diner, Seniorennetwerk en Marumoverleg

In de Tweede Kamer is er op dinsdag voor het mondeling vragenuurtje de mogelijkheid om petities aan te bieden aan de Tweede Kamer. Dinsdag is er een petitie-aanbieding voor de sluis Kornwerderzand door het bedrijfsleven en de dorpsbelangen. De sluizen bij Kornwerderzand op de Afsluitdijk hebben nu een beperkte afmeting, waardoor sommige schepen de sluis niet kunnen passeren.  De regio en het bedrijfsleven willen de sluis graag vergroten. Het project is een goede stimulans voor de regionale economie en zorgt dus ook voor extra werkgelegenheid in de regio. Volgende week maandag is het algemeen overleg MIRT over alle infrastructuurprojecten, daar zal het project zeker aan de orde komen. Op dinsdagavond naar Utrecht voor het AM-diner met verzekeraars, financieel adviseurs, etc. Goed om in gesprek te gaan met de sector.

De VVD heeft ook een seniorennetwerk met de actieve voorzitter Monique Boskma uit Leeuwarden. Op donderdag is er een bijeenkomst met alle woordvoerder op de voor senioren interessante onderwerpen. En daar horen bij de VVD ook de belastingen bij. Al met al een levendige discussie over onder meer de vermogensrendementsheffing. De rest van de week weer zeer diverse afspraken met de staatsdeelnemingen KLM en BNG, met Europe Container Terminals (ECT), de Rabobank en de Vereniging Vloeibaar gas.

Op vrijdag naar het Marumoverleg, dat is een traditie binnen de VVD. Het is een overleg van VVD’ers in Fryslân, Groningen en Drenthe, met name de provinciale Statenfracties, maar ook de Noordelijke Kamerleden en leden Europees Parlement. Op de bijeenkomst worden alle dossiers besproken die landelijk spelen voor het Noorden, maar er vindt ook onderling afstemming plaats over projecten en ontwikkelingen in het Noorden.

Alle politieke partijen hebben zogenaamde partijwatchers. Mensen die andere politieke partijen volgen. Ik ben samen met 3 andere collega’s partijwatcher voor de PvdA. Partijwatchers bezoeken de partijcongressen, maar zoals bij de PvdA ook de politieke ledenraden. Dit keer wordt de politieke ledenraad afgesloten met een debat tussen de kandidaat-lijsttrekkers Samsom en Asscher