Elsevier Belastingdebat, doorrekening CPB, Vliegbasis en Bakkie Doen

Deze week vooral veel voorbereiding voor de campagne. Op donderdag verschijnt allereerst de doorrekening van de het Centraal Plan Bureau (CPB) van de verkiezingsprogramma’s. VVD komt er goed uit, we zetten in op werkenden, middeninkomens en gezinnen en met 245.000 banen is de VVD banenkampioen. Omdat ik ’s avonds een verkiezingsdebat heb, moet ik natuurlijk alle cijfers doorspitten. Donderdagavond heb ik namelijk het Elsevier Belastingdebat in de Nieuwe Kerk in Den Haag. In debat met Henk Nijboer (Pvda), Pieter Omtzigt (CDA), Renske Leijten (SP), Rick Grashof (GL), Martin van Rooijen (50Plus) en Carola Schouten (CU). Ik ging in debat over de volgende stellingen:

  • Werken moet meer gaan lonen: ja
  • Hypotheekrenteaftrek moet snel verder worden afgebouwd: nee
  • Nederland moet vermogende mensen zwaarder belasten: nee

Op vrijdag eerst een portretje opnemen met Jan de Vries voor lokale omroep Leo. Natuurlijk op bedrijventerrein Leeuwarden-West. Benieuwd naar het eindresultaat dat begin maart wordt uitgezonden. Daarna snel door voor een werkbezoek aan de vliegbasis Leeuwarden met het VVD thematisch netwerk defensie. De vliegbasis is belangrijk voor onze veiligheid, maar ook voor de banen in Leeuwarden (meer dan 900 en daarnaast nog toeleveranciers en aannemers). Enthousiast verhaal over de ontwikkelingen met betrekking tot de reaper (onbemand vliegtuig). Maar ook over de noodzaak van extra investeringen in defensie. VVD trekt in het verkiezingsprogramma 1 miljard euro extra uit voor defensie.

Op zaterdag op pad met de Bakkie Doen truck van de VVD naar Franeker en Leeuwarden. Samen met Harry Bevers, Dennis Wiersma en allemaal enthousiaste VVD’ers in gesprek over Nederland, Fryslân en jouw stad/buurt.  Leuk, de campagne is van start!