Wittebroodsweken

Zo, de wittebroodsweken in de Tweede Kamer zitten erop. Tijd om ook weer eens wat andere activiteiten op te pakken. Vanaf nu wil ik regelmatig (of misschien ook wel onregelmatig :-)) een blog bijhouden over mijn werk en belevenissen in de Tweede Kamer daarbuiten. De eerste weken waren hectisch, want ik viel meteen met de neus in de boter: het regeerakkoord. En eigenlijk al heel snel het land in om uitleg te geven aan de leden over zaken als de inkomensafhankelijke zorgpremie.

Zo'n beginperiode is een zaak van veel  regelen: een werkkamer, een persoonlijk medewerker, huisvesting in Den Haag, en ga zo maar door. En bovenal inwerken in mijn eigen portefeuille, veel informatieve gesprekken, veel inlezen, en de weg vinden in alle procedures in de Tweede Kamer. En dat valt niet altijd mee. Er zijn misschien nog wel meer ongeschreven regels, dan geschreven regels.  Inmiddels ook de eerste nachtelijke vergadering meegemaakt voor het kerstreces, vergaderen en vooral wachten op de stemmingen om 4 uur in de nacht. Een rare gewaarwording.

In het kerstreces mooi de tijd gehad voor een aantal werkbezoeken en het aanhalen van de contacten in de regio. Erg leuk, je komt op plekken waar je anders niet zo gauw zou komen, zoals bij de beurs NYSE Euronext met de gongceremonie. De eerste debatten zijn ook achter de rug, over de verkoop van de aandelen Connexxion, over het depositogarantiestelsel en de bankenunie.

Je hebt wel een volstrekt ander leven. Door de week "thuis" in Den Haag, in het weekend "thuis" in Leeuwarden.  Een beetje een nomadenleventje, maar daarom juist leuk!