Wat een week …

Alles liep anders dan anders deze week. Eigenlijk zouden deze week de algemene financiële beschouwingen hebben plaats gevonden, maar die zijn uitgesteld vanwege de onderhandelingen over de Begroting 2014. Dan is er opeens heel veel ruimte in de agenda, maar die vult zich alweer snel. Op maandag dit keer geen werkbezoek, maar veel stukken lezen, gevolgd door de gebruikelijke dinsdag in Den Haag (fractie, vragenuurtje, regeling van werkzaamheden, stemmingen).

Op woensdag een gesprek met Actal, de regeldrukwaakhond van Nederland. Jammer dat daar weinig belangstelling voor was. Minder regels is één van de zaken waar ik me druk over maak. In 2010 had de VVD Leeuwarden het beste lokale verkiezingsprogramma als het gaat om minder regels , en daar was ik als lijsttrekker hartstikke trots op. Helaas is meer regels in mijn portefeuille, de financiële sector, schering en inslag.  Maar zo’n gesprek met Actal geeft toch ook weer stof tot nadenken over de regeldruk in mijn portefeuille en in de financiële sector. Wordt vervolgd …

Tussen alle afspraken door moest ik ook nog op komen draven voor stemmingen in de procedurevergadering van IenM en VWS. Het blijft toch een raar fenomeen dat er over de agendering dit soort stemrondes nodig zijn. Maar ook dat is politiek. Na een zeer goede bijeenkomst over de toekomstige gemeenteraadsverkiezingen, die in Leeuwarden, Heerenveen en De Friese Meren al sneller zijn dan elders (13 november 2013), door naar een bijeenkomst met de gemeente Opsterland. De gemeente is de hele dag op bezoek in Den Haag met de gemeenteraad en het college van B&W. Altijd leuk om provinciegenoten in het Haagse tegen te komen, oude bekenden te treffen en nieuwe mensen uit de politiek in Opsterland te ontmoeten.

De dag eindigt met een persoonlijk drama voor een collega, die de rest van de week op de kop zet en alles weer in een totaal ander perspectief zet. Op vrijdag toch maar gewoon het werkbezoek aan de BNG Bank over de financierbaarheid van de publieke sector met een aantal VVD-collega’s.